Home Geschiedenis

Geschiedenis

 

Oorsprong van karate:

 

Pas omstreeks 1920 demonstreerde een inwoner van Okinawa het karate voor het eerst in het openbaar in Japan. Zijn naam was Gichin Funakoshi.

Hij werd in 1869 in shuri, Okinawa geboren. Op elfjarige leeftijd beoefende hij reeds Karate onder leiding van de twee grootste meesters van die tijd.

Toen hij zichzelf tenslotte meester kon noemen trok hij naar Japan, waar onder zijn leiding Karate-teams werden gevormd.

Samen met elementen uit de andere Japanse sporten, zoals jiu-jitsu, kendo, enz. werd met het Okinawa-te het moderne Japanse karate gevormd.

Deze techniek werd in Japan snel populair en in 1948 werd de Japan Karate Associatie opgericht met Gichin Funakoshi aan het hoofd, waardoor karate een snelle technische vooruitgang boekte. Bovendien maakte deze organisatie het mogelijk voor de meesters om hun krachten te bundelen, wat leidde tot de huidige vorm van karate in zijn drie aspecten van zelfverdediging, lichaamscultuur en sport. Toen meester Funakoshi in April 1957 stierf, telde zijn kunst reeds duizenden aanhangers, die ervoor zorgden dat karate over de hele wereld werd verspreid. Gichin Funakoshi mag dan ook werkelijk als de vader van het moderne karate beschouwd worden.

De ontleding van het woord karate geeft ons Kara: Lege Te: Hand.

Karate kan men niet leren uit boeken of video. Een regelmatige beoefening onder een bekwame leiding is nodig om enige inzicht te krijgen in deze Japanse krijgsdicipline.

Fysisch bekeken, bij het beoefenen en in gevolge de veelvuldige mogelijkheden worden alle spieren harmonisch soepel gehouden, evenals de gewrichten en ruggegraat. De speciale ademhalingstechnieken verbeteren de algemene gezondheidstoestand en de bloedsomloop.

Karate kan door iedereen beoefend worden ongeacht zijn leeftijd of geslacht, aangezien de beoefening gebeurt volgens zijn eigen mogelijkheden.

Mentaal bekeken, wanneer men karate met volle overtuiging beoefent, komt men eens op een punt waar men werkelijk begrijpt wat karate is, dat het hier niet alleen gaat om het aanleren van een zelfverdediging allen, maar dat er een hele levenswijze achter verscholen gaat.

 

Laatst aangepast (zondag 09 oktober 2011 12:19)

 
Zoek
Kalender
Geen evenementen
2015_05_30_020.JPG