InloggenHome De trainer

De trainer

De trainer van Budo Okano is Christof Hessel: 4e Dan JKA

In september 1979 startte Christof Hessel met karate in de plaatselijke club in Poperinge. Hij trainde er olv sensei Luc Quaghebeur. Christof behaalde zijn zwarte band semi contact karate in 1985. Ook in die periode was hij competitief actief. Hij werd driemaal Belgisch kampioen en eenmaal Europees kampioen.

 

In poperinge trainde hij gedurende 13 jaar. Dan werd de start gegeven voor het oprichten van zijn eigen nieuwe club, namelijk Budo Okano. De eerste trainingen werden gegeven op de Rode Berg in een zaaltje van het hotel De Kosmos. Daar werd de club Budo Okano leven ingeblazen.

In de periode dat hij nog trainde te Poperinge werd er iedere maand een ministage georganiseerd met de Japanner sensei Keiichi Kasajima. Daar werd hem de richting die hij wilde volgen volledig duidelijk. Met die overtuiging is hij  trainingen gaan volgen in Brussel bij de Japanner zelf, dit sinds 1990 iedere woensdagavond, al 20 jaar lang.

Met de jaren dat hij trainde werd de ambitie en de motivatie steeds groter. Als gevolg vertrok Christof in 1989 voor de eerste keer naar Japan om er bij de besten van de wereld te trainen. Het werd een super ervaring. Sindsdien is hij al vijf keer op stage geweest in Japan.

Het werd een gewoonte van de trainer om veel stages in het buiten-en binnenland te volgen. Hierdoor kregen zijn leerlingen de kans om ook mee te gaan. Dit zorgde voor een sneeuwbaleffect: de groep die op stage meegaat, blijft groeien en zo blijft ook het karateniveau stijgen. Door de jaren heen is op heel veel plaatsen getraind geweest door de trainer. Van Japan tot in bijna alle landen van West-Europa.

Vandaag heeft de club een 14-tal zwarte banden in eerste en tweede dan, de trainer is vijfde dan. Ondertussen werd de federale subsidie voor de maandelijkse training met de Japanner ingetrokken. Om toch met deze Japanner te kunnen blijven trainen probeert onze club met afdelingen in Ieper, Zonnebeke, Langemark en Komen de stages te financieren met eigen middelen. Dit gebeurt nu al sinds 2002.

Er wordt door de leden enorm gewerkt om dit mogelijk te blijven maken. Iedereen is bij ons welkom, jeugd, mannen, vrouwen, andere nationaliteiten, ... We hebben een aparte jeugdafdeling en volwassenafdeling.

Één ding hebben we gemeen: we moeten er zweten, afzien en veel bijleren. Dat is het doel van de stage.

Bij ons is er geen discriminatie. Er wordt in iedereen evenveel geïnvesteerd of je nu competitief ingesteld bent of niet. Zo groeit en bloeit de club verder. We zien ook dat vele van de eigen leden beginnen te spreken over een gezamelijke stage in Japan. Eens in beweging is deze droom niet meer te stoppen. We danken jullie vooral voor de aandacht voor onze club.

Karate Budo Okano

 

Laatst aangepast (maandag 11 maart 2013 20:59)

 
Zoek
Kalender
Geen evenementen
2015_05_30_005.JPG